ODRŽANI 6. SPORTSKI SUSRETI HRVATSKE NASTAVE HESSEN

Po šesti put Hrvatska nastava Hessen okupila je svoje učenike i njihove roditelje na sportskim terenima SV Croatia Griesheim kod Darmstadta kako bi odmjerili snage u nogometu i graničaru. Uz pomoć domaćina na čelu s gospodinom Mirkom Čavarušićem susreti su privukli oko 400 posjetitelja iz cijelog Hessena.
I ove godine događaj je podržan od strane generalnog konzula Republike Hrvatske u Frankfurtu, gospodina Vladimira Duvnjaka, koji se posjetiteljima obratio i u ime g. Zvonka Milasa, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i višegodišnjeg glavnog pokrovitelja ovih susreta. Gospodin Geza Krebs-Wetzl, gradonačelnik Griesheima, izrazio je ponos što se baš u njegovom gradu održava ovako veliki sportski događaj. U ime domaćina sve prisutne pozdravila je gospođa Ljubica Andrijević. Svojim prisustvom događaj su uveličali i gospodin Franjo Akmadža, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke te vicekonzulica Biserka Lukan. Nakon plesnog nastupa folklornog ansambla Biseri i svečanog otvorenja, natjecanje jedanaest graničarskih i šest nogometnih ekipa moglo je započeti.
Posjetitelji su za vrijeme natjecanja uživali u pjesmama klape Frankfurt, hrani, piću i kolačima, koje su pripremile majke učenika hrvatske nastave. Djeca su pak tokom cijelog dana mogla sudjelovati i na likovnoj radionici gdje su se oslikavale drvene igračke jo-jo i izrađivale trake za kosu u bojama hrvatske šahovnice. Ove godine je po prvi puta za sve posjetitelje uspješno organizirana i provedena tombola sa 460 nagrada. Po završetku natjecanja učenika nogometne vještine mogli su pokazati i očevi, a majke su se već tradicionalno natjecale u igri graničar. Tijekom popodneva susretima su se pridružili i fra Željko Ćurković i fra Ivan Čikara iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt te konzul Tihomir Kujundžić.
Susreti su proglašenjem pobjednika oko 18 sati privedeni kraju. Svim natjecateljima dodijeljene su medalje, a najbolji su primili i pokale. U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda u graničaru pobjedile su ekipe učenika iz Offenbacha, Langena i Kelkheima, zatim ekipa učenika iz Frankfurt – Heddernheima te ekipa iz Bad Sodena, Königsteina, Eschborna i Bad Homburga. U kategoriji starijih učenika pobijedila je ekipa učenika iz Frankfurt – Preungesheima. U graničaru za majke titulu prvakinja osvojila je ekipa iz Kelkheima, Eschborna i Königsteina. U natjecanju učenika od predškole do 4. razreda u nogometu pobjedu je osvojila ekipa sastavljena od učenika iz Frankfurt – Heddernheima, Frankfurt – Nieda, Frankfurt – Bergen-Enkheima, Bad Homburga i Bad Vilbela. U kategoriji od 5. do 7. razreda titulu prvaka osvojila je ekipa učenika iz Frankfurt – Heddernheima, Frankfurt – Nieda, Frankfurt – Preungesheima, Bad Homburga i Dreieicha.
Najbolji strijelci ovogodišnjih susreta bili su Ivan Augustinov iz Frankfurt – Bergen-Enkheima i Antonio-Joel Ćošković iz Kelkheima. Titulu najboljih vratara osvojili su Luka Polenik iz Bad Vilbela i Petar Rafael Dragičević iz Frankfurt – Preungesheima. Kao najboljima dodijeljena im je nogometna lopta s potpisom hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića.

Leave a Reply