Humanitarna akcija „Vukovarski leptirići“

Na 1. sjednici Vijeća roditelja i Nastavničkog vijeća, u listopadu, dogovorena je hvalevrijedna humanitarna akcija „Vukovarski leptirići“. Ponosni smo što je inicijator spomenute akcije Hrvatska nastava Hessen – učitelji, roditelji i učenici.

Od početka prosinca, učenici i roditelji Hrvatske nastave Hessen prikupljali su novčane priloge za Udrugu Vukovarski leptrići. U akciji je ukupno prikupljeno 4.168,50 €. Od cjelokupnoga iznosa – dio novca namjenjen je za opremu senzorne sobe u Udruzi (12.893,75 kuna), a preostali dio novca (2.460,00 kn) uplaćen je na račun Udruge u svrhu edukacije rehabilitatora.

Osim što su sudjelovali svojim novčanim prilogom, učenici su na hrvatskoj nastavi oslikavali i pisali božićne čestitke za Vukovarske leptiriće. U cijelu akciju se sasvim spontano uključila i Livanjska zajednica Frankfurt koja je djeci darovala 100 paketića slatkiša (s bojicama ili plišanim igračkama). Ovi paketići su zajedno s čestitkama – dječjim radovima već uručeni djeci. Sve o našoj humanitarnoj akciji možete vidjeti u našoj galeriji fotografija te na portalu “Fenix-magazin”.

Iskreno zahvaljujemo svima što ste podržali provedbu ove humanitarne akcije te svojim trudom doprinijeli da naša zajednička akcija uspije. Dajući svoju podršku i prijateljstvo onima kojima je to najpotrebnije ponosno možemo reći da smo potvrdili moto Vukovarskih leptirića: „Pružite ruke prijateljstva ne pitajući kako, vidjet ćete da je lako!“.

Leave a Reply