Održano četvrto natjecanje “Volim čitati”

U subotu, 11.3.2017., održano je u Neu Isenburgu tradicionalno natjecanje u čitanju pod nazivom Volim čitati. Tom prigodom se u Hrvatskoj zajednici (Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“) okupio 41 učenik od drugog do šestog razreda kako bi pokazao svoje umijeće izražajnog čitanja na hrvatskom jeziku.
Susret je počeo pozdravnim riječima koordinatorice Hrvatske nastave Hessen Ivane Livaić, a nastavio se lijepim riječima gradonačelnika Neu Isenburga Herberta Hinkela koji je poželio učenicima puno uspjeha. Konzul Tihomir Kujundžić u ime Hrvatskog konzulata, predsjednica Hrvatske kulturne zajednice Neu Isenburg Ivka Bošković te predstavnica Vijeća roditelja Senija Sieber –Ivandić poželjeli su uspjeh čitačima u svojim govorima na početku natjecanja.
Važnost čitanja prepoznata je od strane djece i roditelja koji su svoj uloženi trud pokazali u čitanju djela hrvatskih autora, Sunčane Škrinjarić i Ivana Kušana.Najmlađi čitači,od drugog do četvrtog razreda, pokazali sudobru pripremljenost i vrsno vladanje tekstom Kaktus bajke Sunčane Škrinjarić, dok su učenici petih i šestih razreda čitali knjigu Uzbuna na zelenom vrhu Ivana Kušana. Na natjecanju su sudjelovali poredani redoslijedom čitanja tekstova: Andrea Zelić, Ana Filipa Brdar, Matea Blažević, Filip Jurić, Laura Milković, Marija Madžarević, Magdalena Barači, Sophia McDonald, Lana Martinović, Emma Barešić, Patricia Antunović, Laelia Leko, Marin Juričić, Ivano Miličević, Nika Gelo, Elias Prstačić, Denis Hamidović, Lea Pavlović, Katarina Bešlić, Klara Marijanović, Emily Crnković, Kiara Peran, Mia Pandža, Lea Puljić, Ante Tandara, Antea Buljan, Minea Škarica, Filip Skledar Prokić, Anica Bošnjak, Tina Pazurević, Adela Kendić, Matea Kunštić, Iva Baban, Mona Ilić, Mia Mann, Antonia Ljevar, Gabriel Pintarić, Marula Toplek, Roko Marijan Brdar, Ana Marelja, Gabriela Bebek, Ivano Panđa i Gabriel Dragičević.
Iako su svi učenici bili odlični u čitanju, ocjene učiteljica hrvatske nastave su pokazale da su najbolji čitači od drugog do četvrtog razreda bile Emily Crnković iz Kelkheima koja je osvojila prvo mjesto i Kiara Peran iz nastavnog mjesta Frankfurt -Bornheim koja je osvojila drugo mjesto. U kategoriji petih i šestih razreda su najboljima proglašene Marula Toplek s nastavnog mjesta Langen koja je zauzela prvo mjesto i Ana Marelja s nastavnog mjesta Frankfurt – Nied kojoj je prema ocjenama pripalo drugo mjesto.
Svim učenicima su uručene pohvalnice i knjige kao sjećanje na sudjelovanje. A ovom prigodom zahvaljujemo Hrvatskoj kulturnoj zajednici Neu Isenburg i predsjednici Ivki Bošković što nas iz godine u godinu podupiru u ovakom manifestacijama. Ovakva tradicija će se nastaviti i u budućnosti zato što je potrebno nastaviti njegovati dječju želju za čitanjem na hrvatskom jeziku.

Leave a Reply