Susret učenika s omiljenim piscima na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Naši učenici su u petak 12. listopada na frankfurtskome Sajmu knjiga imali priliku upoznati hrvatske književnike Željku Horvat Vukelja i Miru Gavrana, čije knjige dobro poznaju i rado ih čitaju.

Književnica Željka Horvat Vukelja ispričala nam je nekoliko svojih priča (Jurica i tamburica, Žinko u školi, Priča o rukavicama i Ključ u šetnji) uz pomoć ručno izrađenih rekvizita i uz pomoć učenika iz publike.

Književnik Miro Gavran učenicima je predstavio svoje knjige za mlade Sretni dani, Svašta u mojoj glavi, Zaljubljen do ušiju, Profesorica iz snova, Kako je tata osvojio mamu, a spomenuo je i novu knjigu Ljeto za pamćenje.

Književnici su odličnu dinamiku postigli međusobnim izmjenjivanjem tijekom cijelog susreta u predstavljanju svojih priča i knjiga, što je izvrsno zadržalo pažnju svih učenika.

Svojim dolaskom ovaj događaj uveličali su i generalni konzul RH u Frankfurtu g. Vedran Konjevod te vicekonzulica gđa Biserka Lukan.

Nakon susreta je gospođa Dubravka Đurić-Nemec pozvala sve učenike te im podijelila male poklon-pakete koje je pripremilo Ministarstvo kulture RH i Školska knjiga, dok su ih književnici obradovali svojim autogramima.

Leave a Reply