U Frankfurtu, Offenbachu i Kasselu održan književni susret s Mladenom Kopjarom

Hrvatska nastava Hessen je uz suradnji s Hrvatskim katoličkom župom u Frankfurtu, Hrvatskom katoličkom zajednicom u Offenbachu i Hrvatskom katoličkom misijom u Kasselu organizirala susret s književnikom Mladenom Kopjarom.

Učenici hrvatske nastave, njihovi roditelji i uzvanici mogli su u petak i subotu,12. i 13. svibnja 2017. prisustvovati susretu s hrvatskim dječjim književnikom Mladenom Kopjarom koji piše prozu za djecu i odrasle. Za djecu i mlade objavio je: Trenutak s Tanjom, Čokoladne godine, Šifra kineske kornjače, Žganci od vanilije, Ljubav, padobranci i izvanzemaljci (nagrada „Ivana Brlić-Mažuranić“ za pripovijetke i kratke priče), Autobus za Mjesec, Zvjezdanin prah, Poštanski Marko, Suze za pingvine, Dinosaur Cvjetko i Plamenko u lovu na mamuta.
Na susretu u Frankfurtu književnika je pozdravila i Marica Jukić, konzul savjetnik iz Hrvatskog konzulata u Frankfurtu, a u Kasselu predstavnica roditelja Anita Franić. Književnik je čitao svoje priče i upoznao sve s likovima iz svojih priča. Predstavljene su knjige Poštanski Marko, Autobus za Mjesec, Suze za pingvine i Čokoladne godine. Svatko je imao mogućnosti zaviriti u taj svijet likova poput Darka, Žarka ili Ružice i pritom se nasmijati njihovim dogodovštinama ili nadimcima.
Susret u Kasselu bio je najposjećeniji, priznao je književnik na početku i zahvalio na poklonu koji su mu uručili učenici i učiteljica Aleksandra Đurić. Bilo je to ugodno druženje uz kavu i kolače u Kasselu, a učenici i roditelji te uzvanici pokazali su interes za dječje romane i priče ovog književnika, postavljali brojna pitanja, a najbolja dva pitanja književnik je odlučio nagraditi svojim knjigama. Na ovakvom lijepom druženju zahvaljujemo roditeljima i učenicima te svima koji su se odazvali, a najviše zahvaljujemo Hrvatskoj katoličkoj župi u Frankfurtu, Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Offenbachu i Hrvatskoj katoličkoj misiji u Kasselu i Hrvatskom konzulatu u Frankfurtu koji nam uvijek rado izlaze u susret za ovakva druženja i koji su naša podrška u radu.

Leave a Reply