Održani 5. Sportski susreti Hrvatske nastave Hessen

Na sportskim terenima SV Croatia Griesheim kod Darmstadta 18. lipnja 2017. godine održani su peti po redu sportski susreti Hrvatske nastave Hessen. U organizaciji Nastavničkog vijeća i Vijeća roditelja hrvatske nastave te uz veliku pomoć članova SV Croatie iz Griesheima na čelu s gospodinom Mirkom Čavarušićem susreti su okupili oko 250 posjetitelja iz cijelog Hessena.
Svojim prisustvom ovaj događaj uveličali su generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu, gospodin Vladimir Duvnjak, gospodin Geza Krebs-Wetzl, gradonačelnik Griesheima te vjerni pokrovitelji nagrada gospođa Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata Hrvata izvan RH. Nakon pozdravnih govora i svečanog otvorenja službeno je započelo odmjeravanje snaga u nogometu i graničaru. Svoje sportske sposobnosti pokazale su i majke igrajući graničar. Tokom cijelog dana djeca su mogla sudjelovati i na likovnoj radionici gdje su se izrađivale krpene loptice i privjesci za ključeve.
Na kraju susreta svim natjecateljima dodijeljene su medalje, a najbolji su primili i pokale. U natjecanju učenika od 1. do 4. razreda u nogometu pobjedu je osvojila ekipa sastavljena od učenika iz Bad Sodena, Königsteina, Frankfurt – Preungesheima i Kelkheima. U kategoriji od 5. do 9. razreda titulu prvaka osvojila je ekipa učenika iz Rodgaua, Giessena i Bad Homburga.
U natjecanju učenika od 1. do 4. razreda u graničaru pobjedila je ekipa učenika iz Neu-Isenburga, Kelkheima, Heddernheima, Frankfurt – Preungesheima, Eschborna i Giessena, a u drugoj kategoriji ekipa sastavljena od učenika iz Giessena, Frankfurt – Bergen-Enkheima, Eschborna, Rodgaua i Langena.
U graničaru za majke titulu prvakinja osvojile su čak tri ekipe: ekipa Königstein, Giessen, Eschborn, Hofheim, Langen, ekipa Griesheim i ekipa Frankfurt – Bergen-Enkheim.
Najbolji strijelci ovogodišnjih susreta bili su David Šošić iz Offenbacha, Marko Matić iz Kelkheima i Ivano Pandža iz Rodgaua koji su nagrađeni i nogometnim loptama. Sve uručene nagrade donirao je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Sudionici i gosti ovog događaja uživali su u veselom sportskom ozračju i suncu uz jelo, piće i kolače sve do kasnih popodnevnih sati.

Leave a Reply